Cep telefonu kullanıcılarının vazgeçilmez uygulaması olan Whatsapp ile ilgili her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Son gelen haberler iyi değil Whatsapp milyonlarca kullanıcıya dava açabilir.
DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ
Cep telefonu kullanıcılarının vazgeçilmez uygulaması olan Whatsapp ile ilgili her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Son gelen haberler iyi değil Whatsapp milyonlarca kullanıcıya dava açabilir.
DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ
Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp bu sefer platforma entegre edilen yeni bir özellik ile değil aldığı karar ile gündemde. 1.5 milyar aktif kullanıcısı ile sektörün en popüler platformu olan WhatsApp kuralları ihlal eden kullanıcılarını dava edeceğini duyurdu. Yapılan açıklamada otomatik mesaj atılması ve diğer kullanıcıların rahatsız edilmesi gibi durumların saptanması durumunda sorumlu kişilere karşı yasal adımların atılacağının altı çizildi. Teknolojinin gelişmesiyle hayatımızın bir parçası haline Whatsapp hemen hemen hepimizin bolca vakit geçirdiği bir uygulama oldu.
Arkadaşlarımızla rahatça iletişime geçmek için bize kolaylık sağlayan bu uygulama, grup özelliğiyle zaman zaman insanı sinirlendirebiliyor. Çünkü normal iletişim kuralları, Whatsapp gruplarındaki yazışmalarda görmezden gelinebiliyor, sağduyu kaybedilebiliyor Aile, apartman, işyeri, okul grupları, sizi doğrudan ilgilendirmeyen konularda sonu gelmeyen mesajlar, sahte bilgi paylaşanlar, kedi- köpek videoları, karikatürler. Whatsapp gruplarındaki yazışmalar bazen zor olabiliyor.
WHATSAPP KURALLARI NELER?
İşte gruplardaki o sinir bozucu kişi olmamak için dikkat etmeniz gereken birkaç nokta: Eğer yöneticiyseniz, kurduğunuz gruba dair kuralları belirleyip diğer grup üyeleriyle ne kadar erken paylaşırsanız o kadar iyi olabiliyor.
YAPILMAMASI GEREKEN: BİRE BİR KONUŞMALAR
Gruplarda kesinlikle yapmamanız gereken bir şey varsa o da bir grup üyesiyle karşılıklı diyaloğa girmektir. Diğer üyeleri ilgilendirmeyen konuları grupta konuşmak en yanlış davranışlardan biridir. Bu tür mesajları, ilgili kişiye doğrudan özel mesaj olarak atabilirsiniz. Bu yüzden mesajlarınızı atarken bir an durup herkesi kapsayıp kapsamadığını düşünmenizde fayda var.
'Gönder' butonuna basmadan bir kez, hatta iki kez, mesajı doğru gruba gönderiyor olduğunu kontrol etmelisiniz. Yanlış gruba mesaj atarsanız en iyi ihtimalle biraz utanırsınız, ama gafınız o gruptaki insanlarla iletişiminizi bitirecek kadar büyük olabilir.
YAPILMAMASI GEREKEN: SPAM (MESAJ SAĞANAĞI)
Grupları art arda attığınız ya da sahte içerikli mesajlarla meşgul etmeyiniz. "Bu mesajı 10 kişiye göndermezseniz" kötü bir şey olmayacağını aklınızdan çıkarmayın.
YAPIN: MESAJLARINIZI KISA VE ÖZ TUTUN
Eğer söylemek istediklerinizi bir satırda ya da bir mesajda anlatabiliyorsanız, neden 10 tane ayrı mesaj gönderesiniz ki?
YAPILMAMASI GEREKEN: 'HAYALET ÜYE' OLMAYIN
Grup konuşmalarında, konuşmak istemeyen kişinin yeri yoktur. Ve diğer insanlar mesajların size ulaştığını, hatta mesajları okuduğunuzu görebiliyor. Yani diğer insanlar için sizden cevap beklemek sabırlarını taşırabilir.
YAPIN: GRUBA YENİ BİRİNİ EKLEMEDEN ÖNCE DİĞER ÜYELERE SORUN
Evinize birbirini tanımayan 30 kişiyi davet edip onları bir odaya kilitler miydiniz? Cevabı biliyorsunuz. O halde Whatsapp'ta da gruba yeni birini eklemek istediğinizde, diğer üyeleri bilgilendirip onların da onayını bekleyin. Ayrıca gruptan ayrılmadan önce herkesi bilgilendirmek de saygılı br hareket olacaktır.
Whatsapp'ta sesli arama yaptığınızda casus yazılım
Siber tehdit durum raporuna göre eski sürüm WhatsApp'tan yapılan sesli aramalarla casus yazılım yüklenip, kişisel bilgiler ele geçiriliyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı'nın şirketi Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) yeni Siber Tehdit Durum Raporu yayımladı. Raporda kişisel verilere ulaşmak için cep telefonlarında kullanılan uygulamalardaki eksiklerden yararlanıldığına dikkat çekildi. Raporda WhatsApp üzerinden yapılan bir saldırı hatırlatıldı.