Zuhal Topal'a baklava çizkek damga vurdu! 14 Ekim Pazartesi Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gülizar kimdir? İşte cheescake baklava tarifi...

14 Ekim Pazartesi günü Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında, Gülizar'ın yaptığı baklava cheesecake büyük yankı uyandırdı. Hem izleyiciler hem de yarışmacılar, bu özgün tatlı tarifine hayran kaldı. Geleneksel baklavanın modern cheesecake ile buluştuğu tarif, lezzetiyle adeta damak çatlatıyor. Gülizar'ın yemek masasında bu tatlının konuşulması uzun sürdü ve puanlamaya da büyük etki yaptı. İşte bu lezzet harikasının tarifi!

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :14 Ekim 2024 , 17:16 Güncelleme Tarihi :14 Ekim 2024 , 17:16
Zuhal Topal’a baklava çizkek damga vurdu! 14 Ekim Pazartesi Zuhal Topal’la Yemekteyiz Gülizar kimdir? İşte cheescake baklava tarifi...

İÇİNDEKİLER

14 Ekim Pazartesi günü Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında Gülizar, özgün cheesecake baklavasıyla dikkat çekti. Hem tatlıya kattığı farklılık hem de yarışmadaki duruşu ile izleyicilerin merak ettiği isimlerden biri haline geldi. Gülizar, program boyunca hem mutfakta hem de sofra sohbetlerinde adından söz ettirirken, özellikle hazırladığı cheesecake baklava tarifi büyük beğeni topladı. İşte, bu harika tatlının detayları..

Haftanın ilk yarışmacısı GülizarHaftanın ilk yarışmacısı Gülizar

MALZEMELER:

Taban için:

100 gram fıstık ya da ceviz (1 su bardağı)

2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (30 gr)

60 gram pudra şekeri (3 yemek kaşığı)

7-8 adet baklava yufkası (isteğe bağlı daha fazla da kullanılabilir)

Toz şeker

45 gram eritilmiş tereyağı

Şerbet için:

3/4 su bardağı su

3/4 su bardağı şeker

1-2 damla limon suyu

Zuhal Topal’a baklava çizkek damga vurdu! 14 Ekim Pazartesi Zuhal Topal’la Yemekteyiz Gülizar kimdir? İşte cheescake baklava tarifi...

Cheesecake (oda sıcaklığında):

600 gram labne peyniri

1/2 su bardağından biraz fazla süzme yoğurt (80 gr)

1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker (200 gr)

1 paket vanilin

2 yemek kaşığı un (25 gr)

1 adet yumurta

YAPILIŞI

Şerbet hazırlığı: Su ve şekeri kaynatıp altını kısın, 10 dakika daha pişirin. 1-2 damla limon ekleyip kenara alın.

Taban hazırlığı: Taban için 19 cm'lik bir kalıp kullanın (cheesecake'in daha ince olmasını isterseniz 21-22 cm'lik kalıp tercih edebilirsiniz). Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Baklava yufkalarının her birini eritilmiş tereyağı ile yağlayın ve kalıbın kenarlarından taşacak şekilde sırayla dizin. İki yufkada bir az miktar toz şeker serpin. Yufkaların kenarlardan taşan kısımlarını makasla kesin. 200 derece ısıtılmış fırında kenarları hafif kızarana kadar 3-4 dakika pişirin.

Fıstıklı harç hazırlığı: Fıstıkları (isteğe bağlı ceviz de ekleyebilirsiniz) pudra şekeri ile karıştırın. Eritilmiş tereyağı ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı pişirdiğiniz yufkaların üzerine yayın ve hafifçe bastırın.

Fotoğraflar: PinterestFotoğraflar: Pinterest

Cheesecake hazırlığı: Labne peynirini ve şekeri tel çırpıcı ile çırpın. Süzme yoğurt ekleyin, ardından un ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin. Son olarak yumurtayı ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı fıstıklı tabanın üzerine dökün.

Cheesecake pişirme: Cheesecake'i 160 derece önceden ısıtılmış fırında alt rafta yaklaşık 1 saat pişirin (kenarlar sabit, ortası hafif sallanıyorsa pişmiş demektir). Fırını kapattıktan sonra içinde 15 dakika daha bekletin. Ardından kapağı aralayın ve biraz daha soğumasını sağlayın.

Şerbet dökme: Cheesecake'i fırından çıkardıktan sonra kenarlarına şerbeti dökün. Üzeri için fıstık kullanabilir veya kalan baklava yufkalarını fırına atıp üzerine serpebilirsiniz.