Ballon d’Or 2024 kim kazandı? 🔴 28 Ekim 2024 Ballon d’Or ilk 20 sıralaması! Arda Güler ve Hakan Çalhanoğlu...

2024 Ballon d'Or ödülleri sahiplerini buldu ve bu yıl ödüle aday gösterilen Türk futbolcu Hakan Çalhanoğlu, 20. sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Türk futbolu adına tarihi bir dönüm noktası olan bu gelişme, 21 yıl aradan sonra bir Türk oyuncunun Ballon d'Or ödülüne aday gösterilmesiyle geldi.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :28 Ekim 2024 , 23:25 Güncelleme Tarihi :28 Ekim 2024 , 23:25
Ballon d’Or 2024 kim kazandı? 🔴 28 Ekim 2024 Ballon d’Or ilk 20 sıralaması!  Arda Güler ve Hakan Çalhanoğlu...

İÇİNDEKİLER

Futbolseverlerin heyecanla beklediği ödül töreninde, hem bireysel hem de genç yeteneklere verilen ödüller, Paris'teki bu görkemli organizasyonla sahiplerini buldu. İşte detaylar..

Real Madrid'in yıldız futbolcusu Vinicius Junior'ın bu yılki Ballon d'Or ödülünü kazanacağı beklentisi, gelen son haberlerle yerini büyük bir hayal kırıklığına bıraktı. Avrupa'da her yıl yılın en iyi futbolcusuna verilen prestijli Ballon d'Or ödülü, bu akşam sahibini bulacak. Ancak törene saatler kala sızdırıldığı iddia edilen puan listesi, hem Vinicius hem de Real Madrid cephesinde şok etkisi yarattı.

Rodri Favori Gösteriliyor

Geçtiğimiz sezon Real Madrid formasıyla sergilediği olağanüstü performansla futbol dünyasının övgüsünü kazanan Vinicius Jr, ödülün en büyük adaylarından biri olarak gösteriliyordu. Ancak sızdırıldığı iddia edilen Ballon d'Or listesine göre ödülün sahibi Manchester City'nin başarılı oyuncusu Rodri olacak. Bu gelişme üzerine Real Madrid kulübü, ödül törenine katılmama kararı aldı.

Real Madrid Paris'e Gitmiyor

İspanyol basınında yer alan haberlere göre, Vinicius Junior'ın ödül kazanamayacağını öğrenen Real Madrid yönetimi, Paris'te düzenlenecek törene katılmama yönünde karar aldı. Madrid ekibi, Vinicius'a ödül verilmemesini kulübe ve oyuncuya yönelik bir saygısızlık olarak nitelendirdi.

Hakan Çalhanoğlu'ndan Tarihi Başarı

Öte yandan Ballon d'Or ödüllerinde bir Türk futbolcunun da önemli bir başarıya imza attığı öğrenildi. Inter forması giyen Hakan Çalhanoğlu, 2024 Ballon d'Or sıralamasında 20. sırada yer alarak 21 yıl sonra bu prestijli ödüle aday gösterilen ilk Türk futbolcu oldu.