Saçımın bir tarafı saçkıran oldu. Ne yapmalıyım?

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :12 Ocak 2013
Saçımın bir tarafı saçkıran oldu. Ne yapmalıyım?

İÇİNDEKİLER

Saçkıran yerine "Kılkıran" desek daha doğru. Her yaşta görülebilir. Sakal, kaş ve kirpikler, vücut, kol ve bacaklar gibi kıl bulunan her yeri etkileyebilir. Kıllı deride küçük, madeni para büyüklüğünde, yuvarlak kel alanlara sebep olur. Şeker-Troid-Kan-Romatizma hastalığı araştırılmalıdır. Stres, özellikle matem, ayrılma ve kazalar gibi olaylar bazen hastalık için tetikleyici olabilir. Bu kadar genel bilgi yeter. Şimdi doğru cildiye uzmanına tedavi olmaya.

* Çocuğumun kulağını yıkatması gerekiyor. Bir sakıncası var mı?
Siz yaparsanız olabilir. Önce bir kulak muayenesi gerekir. Buşon dediğimiz kir ve pisliği toplayan dış kulak salgısının bir arada olduğu tıkacını kulak çubukları ile karıştırmayın. Kulak zarına yapışırsa duymamız azalır, bozulur. Muayene sonrası alınması gereken tıkaç tespit edilirse, doktor aspiratörle kiri kulak yolundan uzaklaştırır.

* Gastrit ilaçları astım krizi yapar mı?
İlaçların kendisine alerjisi olanlarda, kişiye has olarak yapabilirler. Astım hastalığı hassas tepki veren bedenlerin hastalığıdır. Yani alerjik olma ihtimaliniz bulunuyor. Ama genel olarak ilaçlara ait böyle bir beklenti yok.

* Deri altımda geçmişten kalma içi dolu olan sivilceler var. Bir zararları olur mu?
Olabilir. Sivilce bir çeşit apsedir. Tedavisi önemlidir. Eski, tedavi edilmemiş apseler, özellikle yüz derisinde doku kaybı yapabilir. Yüzünün temizliğine dikkat et. Vakit kaybetmeden bir cilt uzmanına başvur.

* Kaşlarım sürekli kaşınıyor. Kaşıyınca da dökülüyor. Bunun için ne yapmalıyım?

Alerjin var mı diye bir baktır. Ayrıca özellikle çinko eksikliklerinde saç kaş dökülmeleri yaygındır. Kuruyemiş, istiridye, balık, et, karaciğer, ruşeymli ekmek, tahıllar, yumurta, peynir ve sütte yeterince çinko var. Temizlik için kullandığın sabun, şampuan gibi ürünlere dikkat et.

* Lenfoma kanseri için nasıl bir beslenme önerirsiniz?
Öncelikle doktorunun hastalığın ve kullandığın ilaçlar ile ilgili özel tavsiyelerine uy. 6 öğün beslen. 3 ana öğün, 3 ara öğün yap. Bu tüm bedenin düzenli olarak çalışmasını sağlar. Bu da tedavide azami fayda sağlar. Ayrıca enginar, ramazan hurması, kuru üzüm, zeytin, zeytinyağı, süt ve süt ürünleri, bal ve kuruyemişler sofranda olsun.