Havaların ısınmasıyla
birlikte
hapşırık, burun ve geniz akıntısı gibi şikayetler ortaya çıkmaya
başladı. Yaşar Üniversitesi
İşyeri Hekimi Dr. Yeşim
Günel, bahar alerjisinden koruyan
ipuçlarını sizler için açıkladı.
Bahar alerjisinin kimi zaman
soğuk algınlığı ile karıştırıldığını
belirten Dr. Günel, "Tedavide
temel yöntem, alerjenden
korunmaktır. Sonrasında ise
mutlaka doktor gözetiminde
anti alerjik
ilaç kullanımı gerekir.
Maalesef alerjik
hastalıklarda
yüzde 100 tedavi mümkün
değildir"
ifadesini
kullandı. Yaşar Üniversitesi
Öğretim Üyesi Dr. Ruhan Aşkın
Uzel ise bahar depresyonundan
koruyan gıdalar hakkında
bilgi verdi. "Haftada en az 2 kez
balık ve her gün süt tüketimi ile
desteklenmelidir. Süt, yoğurt,
kefir de yiyecek alternatifleri
arasında yer almalıdır.
Zerdeçalın yanı sıra alerji gidermek
için
maydanoz, ısırgan otu, soğan, papatya, soya fasulyesi önerilir.
Buruna günde en
çok iki kez tuzlu
su ile fizyolojik
serum uygulaması
yapılabilir" dedi.