Kolesterolde mutluluk var! Uzman doktor uyardı: Kolesterolü düşüren ilaçları içmeyin

Soframızdan eksik olmayan beyaz ekmek, hasta ediyor! Epilepsiye hatta depresyona neden oluyor. Dr. David Perlmutter, uyarıyor: Kolesterolü düşüren ilaçları içmeyin.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :21 Şubat 2019
Kolesterolde mutluluk var! Uzman doktor uyardı: Kolesterolü düşüren ilaçları içmeyin

İÇİNDEKİLER



Nörolog
ve Beslenme Uzmanı Dr. David Perlmutter, ekmeğe ve şekere savaş açtı. Tüm nörolojik hastalıkların, yanlış beslenmeden kaynaklandığını açıkladı. Ekmeğin nörolojik hastalıklara neden olduğunu belirten ünlü tıpçı, epilepsiyi de bu besine bağladı. Şu bilgileri paylaştı:

Yapılan araştırmalar, beslenme ve ruh sağlığı arasındaki bağlantıyı gösteriyor. Buna göre gluten ağırlıklı beslenenlerde psikolojik bozukluklar sık görülüyor. ABD'deki araştırmaya göre bipolar bozukluk, epilepsi ve şizofreni gibi hastalıklar, ekmek yemekten kaynaklanıyor.


Özellikle glutene hassasiyeti olan Çölyak hastaları, bu ruhsal rahatsızlıklardan daha fazla etkileniyor. Bu besinlere olan hassasiyet, anne karnındayken başlıyor. Doğumdan itibaren süren bu hassasiyet, 25 yıl sonra şizofreni ve benzer sorunlara yakalanma riskini artırıyor.


MARGARİN TÜKETMEYİN
Karbonhidrat oranı düşük, yağ oranı yüksek bir beslenme programının depresyon belirtilerinin yanı sıra şizofreni tedavisinde de fayda sağladığı biliniyor. Bilim adamları glutensiz, karbonhidrat oranı düşük ve yağ oranı yüksek bir beslenme şekline geçerek tüm nörolojik hastalıkların iyileşeceğini belirtiyor. Depresyonun kolesterolü düşük olan bireylerde daha çok görüldüğü de sayısız araştırmalarla kanıtlandı.



Kolesterol düşürücü ilaçlar ise bu mutsuzluğun en büyük kaynağıydı. Yapılan araştırmalar, statin içeren kolesterol düşürücü ilaçları kullananların daha çok depresyona girdiğini ortaya çıkardı. Araştırmalara göre kolesterolü 160'ın altında olanların intihara daha meyilli olduğu kanıtlandı. Sağlıklı bir kolesterol düzeyine sahip olmak için sağlıklı hayvansal yağların tüketilmesine özen göstermek gerekir. Mutfaktan margarini çıkarın yerine tereyağı gelsin! Kuyruk yağına bir şans daha verin!



BEYİN DOSTU ISPANAK SOTE

MALZEMELER:
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yaklaşık 1 kilo yıkanmış ıspanak
6 diş sarımsak
1 limon
1-2 çay kaşığı pul biber
Tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI: Zeytinyağını geniş bir tavada harlı ateşte kızdırın. Ispanakları tavaya atıp 1-2 dakika boyunca yumuşayıncaya kadar pişirin. Sarımsağı da ekleyin. Bir dakika daha pişirin. Sonra ateşten alın. Üzerine bir limonun suyunu sıkın. Pul biber, karabiber ve tuz serpin. İyice karıştırıp servis edin.



​SEMİZOTU ETKİSİ
FAST food tarzı besin içeriği zayıf besinler, hastalıkları beraberinde getiriyor. Hastalıklardan korunmanın sırrı ise geleneksel lezzetlerden geçiyor. Yeşil yapraklı sebzelerin ağırlıkta olduğu beslenme tarzı ise hastalıklardan korur. Semizotu, içerdiği faydalı Omega- 3 ile bağışıklığı güçlendirir. Beyin hücrelerini korur ve nörolojik hastalıkları engeller.


​KIRMIZININ MUCİZESİ
Şüphesiz sağlık dendiğinde akla ilk olarak kırmızı meyveler geliyor. Böğürtlen, ahududu, çilek, Frenk üzümü, yaban mersini, pancar ve kırmızı lahana gibi kırmızı meyveler, güçlü antioksidan etkileri ile beyin sağlığını koruyor. Alzheimer başta olmak üzere dikkat dağınıklığı, konsantrasyon güçlüğü ve depresyon gibi olumsuzlukları engelliyor.

MODERN ÇAĞIN ZEHİRİ TAHIL - 8 / DR. DAVID PERLMUTTER

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: OTİZMİ İYİLEŞTİRECEĞİZ