ASIL İŞLERİ GELECEĞİ YAZMAK
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise törende şunları söyledi:
"Kadınların hangi işi yapıyor olursa olsun, hangi mesleği icra ediyorsa etsin, kadınların aslında asıl yaptıkları iş geleceği yazmaktır. Dünyada okuryazarlık sayısı itibariyle kız çocuklarının son derece geride olduğu durumda, biz günümüz Türkiye'sinde geleceği yazan kadınlar projesini oluşturuyoruz."
HAYATLARINA DOKUNULDU
Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu:
"Turkcell olarak sürdürülebilirlik stratejimizi 2050'ye kadar karbon nötr şirket olma olarak belirlemiş bulunuyoruz. Hem kamunun hem çalışmalarını desteklemek hem de mesleğin faydalı bir amaca hizmet etmesi için başlattığımız geleceği yazan kadınlar için Türkiye'nin dört bir tarafından binlerce başvuru oldu. Bu proje kapsamında, 225 kadın çalışanı Turkcell ailesine dahil ettik ve binlerce kadının hayatına dokunarak programlarımızda onlara fayda ve değer sunduk."
YENİ BAŞARI HİKAYALERİ YAKALAYACAĞIZ
TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tamer Kıran:
"Kadın girişimci kurullarımız hem kadın girişimci sayısını artırmak hem de mevcut kadın girişimcilerimizi desteklemek için canla başla çalıştı. 81 ilde bu amaçla seferber oldular. Kadınları bu projelere teşvik ettiler. Kadın güçlü olursa aile de toplum da ülke de güçlü olur. Hep birlikte çalışarak yeni başarı hikayeleri yakalayacağız."
FİNALİSTLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Ödül töreninde, jüri değerlendirmelerinin ardından finale kalan projeler açıklandı. Finali ilk sırada TeknoTeam projesiyle Hüsne Temur, Nimet Özmeral ve Semanur Erbay tamamladı.
İkinci sırada Mapla projesiyle Merve Atalay, üçüncü sırada ise CH+.ai projesiyle Fatma Aouani Çöpoğlu yer aldı.
Finale kalanların ödüllerini Emine Erdoğan verirken, yarışmacılar ise Erdoğan'a çay posasından üretilen organik bir kalem hediye etti.
Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu da Erdoğan'a teknolojik atıklardan üretilen bir çiçek hediye etti.