Mersin, Hatay, Burdur ve İzmir'de orman yangınları! Eyyam-ı Bahur sıcakları yangın çıkardı

Son dakika haberi... Yurt genelinde etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle bazı bölgelerde yangın haberleri peş peşe geldi. Mersin'in Anamur, İzmir'in Menderes, Burdur'un Bucak ve Hatay'ın Antakya ilçelerinde çıkan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale edildi.

Giriş Tarihi :31 Temmuz 2022 , 17:04 Güncelleme Tarihi :31 Temmuz 2022 , 19:32
Mersin, Hatay, Burdur ve İzmir’de orman yangınları! Eyyam-ı Bahur sıcakları yangın çıkardı

İÇİNDEKİLER

Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan eyyam-ı bahur, her yıl temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başına rastlıyor. Hava sıcaklıklarının 40 derecinin üstünde seyrettiği bölgelerden de peş peşe yangın haberleri geldi.

Anamur'daki yangınla ilgili ilk açıklamayı Orman Genel Müdürlüğü yaptı. Yangına; 2 uçak, 5 helikopter ve 20 arazözle müdahalede bulunulduğunun duyurulduğu müdürlüğün açıklamasında, "Orman yangınına 15 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Yeşil vatanımızı korumak için alevlerle savaşımız devam ediyor" denildi.

KONTROL ALTINA ALINDI
Müdahaleler sonucu yangın kontrol altına alındı. Yangında, 1,5 hektar orman zarar gördü. Ekipler, soğutma çalışmalarına devam ediyor.

HATAY'DA ORMAN YANGINI
Hatay'ın Antakya ilçesi Habibi Neccar Dağı eteklerindeki ormanda yangın çıktı. Yangın söndürme ekipleri, alevleri kontrol altına alabilmek için karadan ve havadan çalışma başlattı.

İZMİR'DE SERADA ÇIKAN YANGIN, ORMANA SIÇRADI
İzmir'in Menderes ilçesinde serada çıkıp, ormana sıçrayan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangın, saat 14.30 sıralarında Çamönü Mahallesi'ndeki bir serada çıktı. Rüzgarın etkisi ile alevler ormana sıçradı. İhbarla bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 uçak, 3 helikopter, 13 arazöz ve 3 su tankeri sevk edildi. Yangını kontrol etmek için çalışmalar sürüyor.

KONTROL ALTINA ALINDI
İzmir'in Menderes ilçesinde serada çıkıp, ormana sıçrayan yangın, kontrol altına alındı. İlk müdahalenin 8 dakika için yapıldığı kaydedildi. Kısa sürede önü kesilen alevler, ormana daha fazla ilerlemeden 1,5 saatte söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

BİR YANGIN HABERİ DE BURDUR'DAN
Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Çobanpınarı mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Havadan 7 helikopter ve 3 uçakla karadan ise çok sayıda arazöz ve orman işçisiyle müdahale edilen yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN