İki ülke ilişkilerinin temelinde karşılıklı çıkar ve saygının yattığını söyleyen Baybatur, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Mevcut jeopolitik durum, Rusya Federasyonu'na karşı uygulanan yaptırımlar ve Ukrayna'daki savaş, ikili ilişkilerimizin gerçek potansiyeline ulaşmasının önündeki en büyük engellerdir. Türkiye olarak bölgemizde gerginliğin düşürülmesinden yanayız. Bunun için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik. Antalya ve İstanbul görüşmeleri bu çabaların bir sonucu olarak gerçekleşti. Ayrıca tahıl koridoru konusundaki İstanbul mutabakatına da ortak çabalarımızın sonucunda varıldı.
Bazı Batılı ülkelerin Ukrayna üzerinden Rusya'yla hesaplaşma arayışlarını doğru bulmuyoruz. Bunu Batılı muhataplarımıza söylüyoruz. Öte yandan, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün sağlandığı, ancak aynı zamanda Rusya'nın da güvenlik endişelerinin giderilebileceği bir çözüme ulaşılabileceğine inanıyoruz."
Baybatur, parlamentolar arasındaki ilişkilerin Türk-Rus ilişkilerinin geliştirilmesi bakımından önemli olduğuna dikkati çekti.
"BAŞKA DEVLETLER TÜRKİYE GİBİ HAREKET EDERSE DÜNYADA İSTİKRAR OLACAKTIR"
Birleşik Rusya Partisi Yüksek Konseyi Büro üyesi ve Rusya Federasyonu (RF) Federasyon Konseyi üyesi Klimov ise iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi durumda olduğunu belirtti.
Ticaret, vize rejimi konularına ilişkin Klimov, "Bunun gibi problemleri ayrıntılı bir şekilde konuşabiliriz, parlamentolar arasında da görüşebiliriz." diye konuştu.
İki ülke arasındaki liderlerin çalışmalarını örnek alarak parlamentolar arası çalışmaların da ivme kazanması gerektiğini dile getiren Klimov, Türkiye'nin, küresel seviyedeki problemlerin çözülmesine de katkı verdiğini vurguladı.
Klimov, "Başka devletler Türkiye gibi hareket ederse günümüzde dünyada istikrar olacaktır." ifadesini kullandı.
Görüşmeye Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel de katıldı.