'GÖREVE HAZIRIZ' MESAJI
Anestezi teknikerinden doktor ve hemşireye kadar çok sayıda sağlık personeli deprem bölgesinde çalışmak istediğini CİMER'e iletti. Ankara Demiryol Fabrikası çalışanları "Gönüllü olarak gelmeye hazırız. Hepimiz kalifiye elemanlarız, işinize yararız" mesajı yollarken; eşinin ve kendisinin lisanslı İHA pilotu olduğunu belirten vatandaş da "Elimizden gelen ne varsa göreve hazırız" dedi. Tırlarıyla, iş makineleriyle lojistik destek vermek isteyenler de yer aldı.
BİLİNÇLİ YARDIMA DİKKAT!
Yardımseverlere yetkililerden uyarılar da geldi. Dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle sıralandı: Sıfır ya da sıfıra yakın kılık/kıyafet/eşya tercih edilmeli, malzemeler tasnif edilmeli, kolilerin üzerine içinde ne olduğu yazılmalı, acil olmayan ürünler kutuya konulmamalı. Eşyaların doğru yere gitmesi için AFAD'ın koordine ettiği idari birim bulunmalı.
İŞTE İHTİYAÇ LİSTESİ
AFAD öncelikli ihtiyaç listesini de şöyle duyurdu: "Elektrikli ısıtıcı, büyük-küçük tüp, cep ısıtıcısı, powerbank, jeneratör, çocuk (1-5 yaş) ve erişkin mont, kadınerkek iç giyim ve çorap, kadınerkek ayakkabı, kadın-erkek polar, içlik, yağmurluk-panço, uyku tulumu, yastık, yatak ve nevresim takımı..."
MAAŞLARINI BAĞIŞLADILAR
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, tüm belediye personelinin 5'er bin lira, müdür ve yöneticilerin birer aylık, kendisinin de 3 aylık maaşını deprem bölgelerine bağışladığını duyurdu.
HASILAT DEPREMZEDEYE
İstanbul'da birçok ilçede minibüsçüler hasılatlarını depremzedeler için bağışladı. Kağıthane ilçesi Gültepe mahallesi minibüsçüleri de kampanyaya katıldı. Şoför Yakup Akliman, "Birbirimize destek olmak zorundayız. Yolcularımız da bu çalışmamızı destekledi. Yolculuk ücreti dışında para verenler, para üstü almayanlar oldu" dedi.
ÜNIVERSITELER DE DESTEK VERİYOR
Türkiye genelinde 44 üniversite depremzedelerin kullanımına açıldı. Ayrıca Türkiye'nin dört bir yanındaki pek çok üniversite de bölgeye yardım malzemeleri hazırlayıp gönderdi.