Türkiye TUSAŞ şehitlerine ağlıyor! Acılı baba konuştu: Nasıl kıydılar benim oğluma

TUSAŞ’ın Ankara Kahramankazan ilçesindeki tesislerine terör saldırısı düzenledi. Hain saldırıda 5 kişi şehit oldu. Şehit Hüseyin Canbaz,'ın babası Veli Cambaz, "Söyleyecek kelime bulamıyorum alçaklara. Ben bir gün el kaldırmadım yavrucuğuma" dedi.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :24 Ekim 2024 , 13:27 Güncelleme Tarihi :24 Ekim 2024 , 14:16
Türkiye TUSAŞ şehitlerine ağlıyor! Acılı baba konuştu: Nasıl kıydılar benim oğluma

İÇİNDEKİLER

TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki tesislerine biri kadın biri erkek terörist tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında 1'i taksi şoförü 4'ü TUSAŞ personeli şehit oldu.

Terör saldırısında şehit olanların kimlikleri belli oldu.

Taksi şoförü Murat Arslan (DHA)Taksi şoförü Murat Arslan (DHA)

Buna göre, saldırıda, TUSAŞ'ta kalite kontrol görevlisi olarak görev yapan Cengiz Coşkun, Makina Mühendisi Zahide Güçlü, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz, Güvenlikçi Atakan Şahin Erdoğan ile taksi şoförü Murat Arslan şehit oldu.

Şehit Cambaz'ın babası Veli Cambaz (DHA)Şehit Cambaz'ın babası Veli Cambaz (DHA)

VARDİYA DEĞİŞİMİNE GİDİYORDU
Hüseyin Canbaz'ın vardiya değişimi nedeniyle işten çıkıp yerleşke içindeki lojmana giderken nizamiye önünde terör saldırısına uğradığı öğrenildi.

Canbaz, teröristlerin sıktığı ilk kurşunla şehit oldu. Canbaz'ın ağabeyi Ali Canbaz'ın da aynı tesiste mühendis olarak çalıştığı öğrenildi.

'AĞABEYİ ARAMIŞ, ULAŞAMAMIŞ'
Şehit Canbaz'ın babası Veli Canbaz, acısının çok büyük olduğunu belirterek, "Yazıklar olsun. Hiçbir şey diyemiyorum, söyleyemiyorum. Konuşamıyorum. Nasıl girdiler oraya diyorum. Nasıl kıydılar oğluma? Söyleyecek kelime bulamıyorum alçaklara. Ben bir gün el kaldırmadım ben yavrucuğuma. 28 yaşına geldi, elim kalkmadı çocuğuma. Ağabeyi ve kardeş aynı yerdelerdi, bölümler farklıydı sadece. Teknisyendi yavrucuğum. Ağabeyi aramış, bir türlü ulaşamamış. Biz buradan, evden sürekli aradık ama ulaşamadık. Ulaşamadığımız için bildim, anladım" dedi.

Türkiye TUSAŞ şehitlerine ağlıyor! Acılı baba konuştu: Nasıl kıydılar benim oğluma

Hüseyin Canbaz (DHA)Hüseyin Canbaz (DHA)

'YENİ EVLİYDİ'
Şehit Canbaz'ın arkadaşı Kubilay Sinar da hala olayın şokunda olduğunu belirterek, "En son dün olaydan önce konuşmuştuk. Ben Ankara dışında yaşıyorum. Geldim üç gündür görüşemiyordum. Akşam da görüşecektik. Çok iyi bir insan. Herkesin her işine koşar. Kimin başı sıkışsa arardı. Yine bir arkadaşının işi vardı. Onunla buluşacaktı. Saat 17.00 gibi dışarıdaydım. Başka bir arkadaşımız aradı. 'Hasan'la görüştün mü?' dedi. Ben de 'Akşam görüşeceğiz' dedim. Sonrasında olayları söyledi. Ulaşamadık. Eşine ulaştık, ağabeyine ulaştık. Yeni evliydi, 2 yıl olmadı bile. Eşi de çok kötü. Lojmanlarda oturuyorlardı zaten. Çıkıp lojmana gidecekmiş" ifadelerini kullandı.

"EŞİM KAHRAMANDI"

TUSAŞ'ta güvenlik görevlisi olarak çalışan şehit Atakan Şahin Erdoğan'ın (42) eşi Pınar Erdoğan da konuştu. Erdoğan, 14 ve 5 yaşında 2 kızları olduğunu söyledi.

Şehit Atakan Şahin Erdoğan'ın (42) eşi Pınar ErdoğanŞehit Atakan Şahin Erdoğan'ın (42) eşi Pınar Erdoğan

Pınar Erdoğan, eşinin mesai arkadaşlarının hayatını kurtarmak için şehit olduğunu söyleyerek, "Şehit olmak istiyordu. 'Ankara'da şehit olamazsın Atakan, şansını kaybettin' derdim. Ankara'da şehit oldu. Kızlarıma nasıl söyleyeceğim bilmiyorum. Benim eşim kahraman" dedi.

Zahide Güçlü (DHA)Zahide Güçlü (DHA)

Şehitlerden makine mühendisi 37 yaşındaki Zahide Güçlü'nün eşinin gönderdiği çiçeği almak üzere yerleşkenin girişine gittiği, bu sırada saldırının gerçekleştiği öğrenildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN