BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 27 Haziran 2024

Cumhur İttifakı dimdik ayakta

CHP değişmedi, sadece genel başkanını değiştirdiler!
CHP'nin yıkıcı ruhu aynen yaşıyor. CHP ve Genel Başkanı Özgür Özel, siyasette normalleşmeyi hazmedemedi.
Siyasette yumuşamayı dinamitleyen çıkışları göze batıyordu. Aklınca Cumhur İttifakı'nda gedik açmaya kalktı başaramadı. Kurnazca manevraların altında kaldı.
Özgür Özel, iktidar-muhalefet ilişkilerinin yumuşamasına yönelik girişimlere sahte yaklaşımlar gösteren, samimi olmayan manevralar içine girmişti. Özgür Özel'e, gereken uyarılar hem Başkan Erdoğan hem de MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından net bir şekilde verildi. Başkan Erdoğan ve Bahçeli, grup toplantılarında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in samimiyetsiz davranışlarına, yeniden azmaya başlayan muhalefete güçlü mesajlar verdi. AK Parti'nin TBMM'deki grup toplantısında konuşan Başkan Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile müttefik olarak dimdik yürüyeceklerini vurguladı.
Cumhur İttifakı ve siyasette normalleşme sürecine ilişkin önemli mesajlar verdi. Başkan Erdoğan'ın CUMHUR İTTİFAKI'nda 'gedik açma'ya yönelik manevralara karşı yaptığı açıklamalar çok dikkat çekiyor: 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı, Türkiye'nin bekasının teminatıdır.
Yol arkadaşımız MHP ile omuz omuza yürüyoruz.
Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır, birdir, bütündür ve sarsılmadan ayakta kalacaktır. Cumhur İttifakı'nın herhangi bir üyesine yapılan saldırı, doğrudan ittifakın birliğine, bütünlüğüne yapılmıştır. Bu saldırılara geçit vermeyiz.
İKTİDAR PARTİSİ İLE ANA MUHALEFET PARTİSİ ARASINDA SİYASİ İTTİFAK OLMAZ. Uzlaşma, yumuşama olur ama ittifak olmaz. Biz de zaten böyle bir çaba içerisinde değiliz.
ÇABAMIZ MUHALEFETİ NORMALLEŞTİRME ÇABASIDIR.
Siyasette yumuşama, muhataplarımızın ifadesiyle normalleşme çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır. Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir, hançerleri kınına koyacak olan muhalefettir, dilini düzeltecek olan muhalefettir.
Yumuşaması, normalleşmesi gereken muhalefettir."
CHP'NİN DEĞİŞMEDİĞİNİ GÖSTEREN İŞARETLER...
Başkan Erdoğan'ın CHP-Özgür Özel'in samimi olmayan davranışını çok iyi gösteren vurgulamalarını dikkatle okumakta büyük yarar var:
"Biz ülkemizin çıkarları için yapıcı davranmaya çalışırken CHP Genel Başkanı'nın siyaseti nasıl gerilime sürüklemeye çalıştığını milletimiz yakından izliyor. İade-i ziyaretimizin üzerinden 2 gün bile geçmeden yapılan çiğlikleri herkes takip ediyor.
Karşımızdakilerin ciddi bir hazım problemi yaşadıkları anlaşılıyor. Biz 22 yıldır kimi zaman yalnız kimi zaman samimi dostlarımızla bu yolu yürüyoruz. Bu 22 yıl boyunca CHP'den hoşgörü nezaket görmedik bundan dolayı hiçbir şey kaybetmedik. Bugün de siyasi bir kazanç peşinde değiliz. CHP gerilim siyasetini artık bıraksın istiyoruz." Hatırlayalım. Başta Kemal Kılıçdaroğlu, "İktidar ile müzakere olmaz, mücadele olur" demişti. CHP içinden yumuşamayı dinamitleyen algı operasyonları başlatılmıştı. Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu buluşarak "Suçlular" gibi çirkin bir suçlamayı ifade etmişti. Bu çirkin ifade üzerine Başkan Erdoğan anlayacakları dilden uyarılarda bulundu:

"DİYALOĞA ŞANS TANIMA ARZUMUZ CUMHUR İTTİFAKI'NA YÖNELİK HADSİZLİKLERİ KABULLENECEĞİMİZ ANLAMINA GELMEZ.
Edepli olmamız edepsizliğe göz yumacağımız anlamına asla gelmez. Yumuşak başlıyız ama boynu çekilecek uysal koyun da değiliz. Suç ortağı arayanlar kendilerini fazla yormasın nereden geldiğini ve nereye gittiğini açıklamayamadıkları para kulelerine baksınlar. Sözde kent uzlaşısında kimlerle yol yürüdüklerini sorgulasınlar.
Muhalefetten yapıcı davranmalarını bekliyoruz.
Diyalog süreci parti içi iktidar kavgasına kurban edilmemelidir. Biz rahatız.'' BAHÇELİ DE ÖZEL'İN "SUÇ ORTAĞI" şeklindeki çirkin sözünü de sert şekilde eleştirdi: CHP, kendi içinde istikrar bulamamış, denge kuramamış, siyasi aklı ve iradesi rehinden kurtulamamış hastalıklı bir bünyedir. Bu bünyenin Türkiye'ye güvenle hizmet etmesi imkansızdır.
CHP'ye mahsus bu hastalığı tedavi edecek bir çarenin bulunmayışı Türk siyaset ve demokrasi hayatı için ciddi bir kayıptır. Özgür Özel'e verilmiş ev ödevi ve talimat listesinde bilhassa Milliyetçi Hareket Partisi'yle uğraşma, nala vururken mıhı da çakma görevi önüne koyulmuştur. Çürük tahta üzerinde siyasi tiyatro sahnesi açan bu zatın her meselede partimizi zan altında bırakma gayreti, dava arkadaşlarımızı doğrudan hedef alma densizliği siyasi ahlakla zaten bağdaşmamaktadır.
CHP'nin normalleşme maskeli sahtekar politik tasarımı esasen anormalliğin artan dozajlarla yedirilme sinsiliğinden başka bir şey değildir. Bizi, Türkiye ittifakı adıyla kurulduğu söylenen, dahası çatısı akan ve üzerine baykuşların konduğu harabeye davet etmesi tam bir akıl tutulmasıdır.
Kurnaza bakar mısınız, Cumhur İttifakı'na karşı başlattığı yarma harekâtını tahkim etmek niyetiyle olmadık metotları devreye sokuyor.
Diyor ya Ziya Paşa; "En ummadığın senin içyüzünü keşfeder, sen herkesi kör, alemi sersem mi sanırsın?'' SONUÇ: CHP, Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin arka bahçesi, Cumhur İttifakı'nda gedik açmaya kalktılar. Kendi oyunlarının altında kaldılar.
Cumhur İttifakı, Başkan Erdoğan-MHP Lideri Devlet Bahçeli, OMUZ OMUZA YÜRÜYOR...