PARİS'E TAŞINDILAR
1850'lerde torunları Abraham-Behor ve Nissim işleri devraldı. Bankanın dış bağlantıları olması gerekliliğine inanan Kamondo Ailesi, 1869-1870 arasında Paris'e yerleşti. Bankanın yönetim merkezini buraya taşıdı.
1872'de Monceau'daki muhteşem 'Hotel Particulier'de yaşamaya başladı. Süveyş Kanalı'nın finansmanı da dâhil birçok önemli projeye katkıda bulundu. 1889 yılı ise aile için zor bir yıldır. Çünkü iki kardeş garip bir rastlantıyla aynı yıl aynı hastalıktan yaşamını yitirdi.
ÜNLÜ KİRACILAR
Galata bankerleri dediğimiz Rum ve Yahudi bankacılığın başında Kamondo'lar var. İstanbul'da bankacılık yapmak isteyen, mutlaka Kamondo'ların kurduğu Galata merkezine yerleşiyor.
Tıpkı Rotschild'lerin Paris'te yaptığı gibi. 1860'larda Credit Lyonnais, Societe Generale gibi bankalar, hep Kamondo'ların kiracıları. Yabancı bankalar İstanbul'a gelip Galata bankerlerine sırt çevirince, Kamondolar'la bir grup, Osmanlı Bankasını kuruyorlar. Maksat, Bab-ı Ali'ye kredi vermek.
SAYISIZ TARİHİ YAPI
Kamondo Ailesi, İstanbul'a damgasını vuran ve varlıklarını koruyan sayısız yapı inşa ettirmişti. Kasımpaşa'daki Kuzey Deniz Saha Komutanlığı, Galata Residence, Serdar-ı Ekrem Sokak'taki Kamondo Hanı, Meşrutiyet Caddesi'ndeki Büyükada Han, Karaköy'de Saatçi Han, Latif Han, Lacivert Han, Yakut Han, Kuyumcular Han, Lüleci Han, Gül Han bunlar arasında sayılabilir. Aile aynı zamanda dünyanın sayılı sanat koleksiyonerlerinden biriydi.