2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'ın (OVP) önceki metinlerden belirgin farkı yapısal reform ajandasının ana başlıklarını ve uygulama takvimini paylaşması oldu. Programda Türkiye Yüzyılı Vizyonu'na uygun olarak 7 önemli reform alanı belirlendi.
Yatırım yeri envanteri çıkarılmasından, ikinci basamak emeklilik sistemine, afet sigortasından dar gelirliye konut seferberliğine kadar toplumun tüm kesimlerini kapsayan adımlar atılacak. Öncelikli reform alanlarına yönelik düzenlemeler "Büyüme ve ticaret, beşeri sermaye ve istihdam, fiyat istikrarı ve finansal istikrar, kamu maliyesi, afet yönetimi, yeşil ve dijital dönüşüm, iş ve yatırım ortamı" başlıklı 7 temel eksenden oluştu.
Konuyu köşesine taşıyan Sabah Gazetesi Yazarı Dilek Güngör, OVP'nin şifrelerini yazdı. Güngör, "'Büyüme ve Ticaret', 'Beşeri Sermaye ve İstihdam', 'Fiyat İstikrarı ve Finansal İstikrar', 'Kamu Maliyesi', 'Afet Yönetimi', 'Yeşil ve Dijital Dönüşüm', 'İş ve Yatırım Ortamı' başlıkları altında hükümet kanuni düzenlemelerle ilgili taahhütlerde bulunuyor." ifadelerini kullandı.
İşte Dilek Güngör'ün 7 Eylül tarihli yazısı:
Dün yerli ve yabancı yatırımcıların gözü Külliye'deydi. Türkiye'nin 3 yıllık makro ekonomik hedeflerinin yer aldığı Orta Vadeli Program (OVP) açıklandı.
Peki nasıl algılandı?
Bana kalırsa, bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla programın açıklanması hükümetin bütün hedeflerin arkasında kararlılıkla duracağının göstergesi...
OVP'de gerçekçi ve öngörülebilirliği artıran hedefler dikkat çekiyor.
Ne bunlar derseniz...