Şeker ve karbonhidrat açısından zayıf, protein açısından zengin bir gıda olan balığın bir hayli çeşidi bulunmaktadır ve çok yararlıdır. Madensel tuzlar ve mineraller açısından da zengin olan balıkta fosfor, kalsiyum, iyot ve flor bulunmaktadır. Balık, ayrıca A, B1, B2 ve D vitaminlerini kapsar. Hamsi, Gümüş, Yılanbalığı, İstavrit, İzmarit, Uskumru, Kolyoz, Somon, Sardalya, Kılıç Balığı, Alabalık, Palamut, Torik, Tirsi, Zargana, Sazan ve Yılan balıkları; Midye siyah etlidirler. Balık depresyon belirtilerini hafifletir. Kalp krizinin önlenmesinde önemli rol oynar. Metabolizmayı ve beyni güçlendirir. Peki hangi balık ne zaman yenir? İşte balık türleri ve en lezzetli zamanları!