TIMELINE

02 Ekim 2024
Adalet Bakanı Tunç açıkladı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM'de, 28. Dönem 3. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında "suç ve suçluyla mücadele" konusuna vurgu yaptığını anımsatan Tunç, "Özellikle Ceza İnfaz Kanunu'muzda bazı suçlar bakımından denetimli serbestlik sürelerinin olup olmayacağı tartışılabilir." dedi.
02 Ekim 2024
İran'dan meşru müdafaa savunması
İran, İsrail'e yönelik füze saldırısının "BM Şartı'nın 51. maddesine göre meşru müdafaa hakkı uyarınca" gerçekleştirildiğini belirtti. Öte yandan İran'ın İsrail'e füze saldırısından sonra başkent Tahran başta olmak üzere ülkenin birçok kentinde İranlılar sevinç gösterileri için meydanlarda toplandı.
02 Ekim 2024
Başkent Tel Aviv'de füze çukuru
İsrail, Lübnan'da kara saldırısı başlatırken İran, balistik füzelerle Tel Aviv'i hedef aldı. İran'dan, İsrail'e atılan füzelerin bir kısmı İsrail'in başkenti Tel Aviv'e düştü. Tel Aviv'in kuzeyindeki Herzliya kentine düşen füze bölgedeki araçlarda maddi hasara yol açtı. Füze düşen bölgede büyük bir çukur oluştu.
02 Ekim 2024
Yıldız Çağrı Atiksoy hastanelik oldu! Hastane odasında serumlu anları paylaştı
Berk Oktay ile 2022 yılında evlenen ünlü oyuncu Yıldız Çağrı Atiksoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hayranlarını endişelendirdi. 1 çocuk annesi Yıldız Çağrı Atiksoy, hastane odasında çektiği serumlu anlarını takipçilerine gösterdi. Peki Yıldız Çağrı Atiksoy neden hastanede? İşte detaylar...
01 Ekim 2024
Batı Şeria'da bir Filistinli öldü!
İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e onlarca balistik füzeyle saldırı başlattığını duyurdu. İşgal altındaki Batı Şeria'nın Eriha kentinde iddiaya göre İran'ın ateşlediği füzelerden birine ait şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu Gazzeli bir işçi hayatını kaybetti.
01 Ekim 2024
BM Güvenlik Konseyi'nden acil toplantı
İsrail ordusu Lübnan’da kara saldırısına başladı. Bölgede gerilim tırmanmaya devam ederken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK), Lübnan ve İsrail'deki gelişmeleri ele almak üzere acil oturumla toplanacağı bildirildi.
01 Ekim 2024
İran ilk kez ateşledi!
İran, İsrail'e düzenlenen füze saldırısında ilk kez hipersonik Fettah-1 füzelerinin kullanıldığını duyurdu. Fettah, Arapçada "Fatih", "zafer getiren", "galip" anlamlarını taşıyor.
01 Ekim 2024
Başkan Erdoğan'dan kutlama!
Başkan Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutladı.
01 Ekim 2024
İstanbul çıkışlı seferler iptal edildi
İran ile İsrail arasındaki gerilim ve hava sahasının kapanması nedeniyle bu gece ile 2 Ekim tarihinde Irak, İran ve Ürdün'e yapılacak İstanbul çıkışlı uçak seferleri iptal edildi.
01 Ekim 2024
Füzeler havada uçaklar yerde!
İran'ın İsrail'e attığı balistik füzelerin ardından İran Sivil Havacılık Kurumu Sözcüsü Cafer Yazerlu, uçuş güvenliği için ülkedeki tüm uçuşların yarın sabah 10.00'a kadar iptal edildiğini duyururken, Irak Ulaştırma Bakanı Rezzak es-Sadavi'de tüm havalimanlarında uçak seferlerini durdurduklarını açıkladı.