TIMELINE

17 Ekim 2024
Maymun çiçeği Afrika'yı esir aldı
Afrika Birliği Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (Africa CDC), kıtada M çiçeği virüsü (mpox) nedeniyle meydana gelen ölümlerin 1100'e ulaştığını duyurdu.
17 Ekim 2024
Tacizci Başpiskoposluğa dev ceza
ABD'deki en büyük Katolik kurumlarından Los Angeles Başpiskoposluğu, 1300'den fazla cinsel istismar davası için 880 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.
17 Ekim 2024
Fazla çalışma ücreti belli oldu!
2025 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin ardından devlet memurlarının saat başına fazla mesai ücretleri de belli oldu. Memurların saat başı fazla çalışma ücreti, yeni yılda yüzde 26,7 artacak. 2024 yılında 10 lira 10 kuruş olan saatlik fazla mesai ücreti 1 Ocak 2025'ten itibaren 12 lira 80 kuruşa yükselecek.
17 Ekim 2024
Beşiktaş'ta 2 yolcu!
Trendyol Süper Lig'de Tümosan Konyaspor ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta transfer çalışmaları devam ediyor. Siyah beyazlı ekipte gelecek oyuncular kadar gidecek isimler de merak konusu. Ancak iki isimle bir an önce yollar ayrılabilir. İşte detaylar...
17 Ekim 2024
Avrupa Yakası'ndaki o sahne yeniden gündem oldu
52 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Vural Çelik, arkasında unutulmaz performanslar ve iz bırakan replikler bıraktı. Çelik'in ölümünün ardından, yıllar önce rol aldığı "Avrupa Yakası" dizisindeki bir sahne, sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Çelik'in rolü gereği "Bu gencecik yaşımda ben niye ölüyorum yahu?!" dediği anlar "İçine mi doğdu?" yorumlarını beraberinde getirdi. İşte Vural Çelik'in ardında bıraktığı unutulmaz replikleri...
17 Ekim 2024
CUMA HUTBESİ KONUSU 18 kim 2024
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her hafta yayımlanan Cuma hutbesinin bu haftaki konu başlığı belli oldu. 18 Ekim Cuma günü camilerde okunacak hutbenin konusu "Allah'ı, Ölümü ve Ahireti Unutmadan Bir Ömür Sürelim" olarak duyuruldu. Vatandaşlar, manevi bir hayatın önemine vurgu yapan bu haftaki hutbeye dair detayları öğrenmek için araştırmalarını sürdürüyor. Hutbede, Allah'ı unutmadan ve ahireti düşünerek yaşam sürmenin gerekliliği üzerinde duruluyor.
17 Ekim 2024
18 Ekim 2024 Cuma mesajları: Dualı, ayetli, en anlamlı sözler!
Müslümanların en kutsal günlerinden biri olan Cuma, birlik, beraberlik ve huzur içinde geçirilen özel bir gündür. Sevdiklerinize bu anlamlı günde güzel mesajlar göndererek onların dualarınıza ortak olmasını sağlayabilirsiniz. Cuma mesajları, sevgi ve rahmet dileklerini ifade etmenin en güzel yollarından biridir. İşte 18 Ekim 2024 Cuma mesajları ve namaz saatleri...
17 Ekim 2024
Golden Boy 2024 finalistleri açıklandı!
İtalyan spor gazetesi Tuttosport'un 2003'ten bu yana düzenlediği ve 21 yaş altı en iyi genç futbolcuya verdiği Golden Boy ödülü için iki Türk futbolcu finale kaldı. Listede birçok dünya yıldızının yanı sıra gelecek vaat eden isim bulunuyor. Bizim Çocuklar çok önemli isimlere karşı ödülü alma mücadelesi verecek. İşte aday listesi...
17 Ekim 2024
Mutfakta mutlaka bulunması gereken 2 baharat!
Bazı baharatlar, hem yemeklere kattıkları lezzetle hem de sağlığa olan faydalarıyla mutfakların vazgeçilmezi haline geliyor. Özellikle, araştırmalara göre mutfakta eksik edilmemesi gereken iki baharatın önemi büyük. Doğal içerikleriyle dikkat çeken bu baharatlar, sadece yemeklerin tadını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda çeşitli sağlık sorunlarına da çözüm sunuyor.
17 Ekim 2024
Kanarya Almanya'da güldü!
Ülkemizi THY Euroleague'de temsil eden Fenerbahçe Beko, Kızılyıldız'a evinde yenildikten sonra çıktığı Alba Berlin deplasmanından galibiyetle döndü. Sarı lacivertliler rakibini 71-78 yenmeyi başardı.