TIMELINE

05 Ekim 2024
Selçuk Bayraktar'dan Takvim'e özel açıklamalar
Türkiye’nin gururu milli teknoloji zirvesi, TEKNOFEST Adana 2024’te sahne alıyor. Takvim.com.tr ekibi, etkinliği yerinde takip ederken editörümüz Nur Demir, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile özel bir röportaj gerçekleştirdi. Bayraktar, Türkiye’nin savunma sanayindeki yerli ve milli ürünleriyle dışa bağımlılığını %20’ye indirdiğini vurguladı. Festivalde, Turkuvaz Medya’nın da Teknofest’in paydaşlarından biri olduğunun altı çizildi.
04 Ekim 2024
Atama kararları Resmi Gazete'de
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) Genel Müdürlüğüne ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Abdulvahit Fidan atandı. Pakistan Büyükelçiliği'ne İrfan Neziroğlu, Lübnan Büyükelçiliği'ne ise Murat Lütem atandı.
04 Ekim 2024
Temiz Hava Hakkı Platformu’nun 2024 raporu açıklandı
2024 yılı itibarıyla Türkiye'de hava kirliliği sorununa dair en kapsamlı rapor, Temiz Hava Hakkı Platformu (THHP) tarafından yayımlandı. Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı araştırmalara göre, dünya nüfusunun her 10 insandan 9'u temiz havaya sahip bir ilde yaşamıyor. Değerlendirme sonucunda, ülke genelinde temiz hava standardını karşılayan yalnızca bir şehir olduğu belirtildi. İşte, detaylar...
04 Ekim 2024
Temiz Hava Hakkı Platformu’nun 2024 raporu açıklandı
2024 yılı itibarıyla Türkiye'de hava kirliliği sorununa dair en kapsamlı rapor, Temiz Hava Hakkı Platformu (THHP) tarafından yayımlandı. Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı araştırmalara göre, dünya nüfusunun her 10 insandan 9'u temiz havaya sahip bir ilde yaşamıyor. Değerlendirme sonucunda, ülke genelinde temiz hava standardını karşılayan yalnızca bir şehir olduğu belirtildi. İşte, detaylar
04 Ekim 2024
Yeni Sykes-Picot'un hedefi Büyük İsrail
Başkan Recep Tayyip Erdoğan Adana'da düzenlenen TEKNOFEST etkinliğine katıldı. Daha önce "İsrail gözünü Türkiye'ye dikecek" uyarısı yapan Başkan Erdoğan bu kez Arz-ı Mev'ud çıkışıyla İsrail'e rest çekti. "Coğrafyamızın yeni bir Sykes-Picot taksimiyle tekrar lime lime edilmesine göz yummayacağız." diyen Erdoğan'ın sözünü ettiği gizli anlaşmanın siyonist İsrail'in kurulmasında önemli bir adım olduğu ortaya çıktı. A Haber canlı yayınına katılan ANKASAM Başkanı Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol, "1. Sykes-Picot ile İsrail devleti kuruldu 2. Sykes-Picot ile Büyük İsrail devleti kurulmak inşa edilmek isteniyor." ifadelerini kullandı.
04 Ekim 2024
Kim Milyoner Olmak İster'de milyonluk soru!
Oktay Kaynarca'nın sunuculuğunu üstlendiği ATV ekranlarının sevilen programı Kim Milyoner Olmak İster'de tarihi gece yaşandı. Yarışmaya katılan 19 yaşındaki Ramazan Çulha Kim Milyoner Olmak İster'de 500 bin TL'lik soruya kadar doğru cevabı vererek 1 milyon TL'lik final sorusunu bir sonraki bölümde açtırmaya hak kazandı. İşte Ramazan Çulha'nın gece boyu cevapladığı sorular...
04 Ekim 2024
TÜİK Nüfus İstatistikleri Portalının verilerine göre, 2023'te erkek bebeklere en çok verilen ad hangisi olmuştur?
Bu akşam Kim Milyoner Olmak İster programında, yarışmacıya yöneltilen 50 bin ila 300 bin TL değerindeki soru büyük ilgi gördü. “TÜİK Nüfus İstatistikleri Portalının verilerine göre, 2023'te erkek bebeklere en çok verilen ad hangisi olmuştur?” sorusunun yanıtı merak ediliyor ve araştırmalar devam ediyor. İşte o sorunun cevabı:
04 Ekim 2024
Muhammet Demir, Eylül 2021'de oynanan bir maçın kaçıncı saniyesinde fileleri havalandırarak 1959'dan günümüze kadarki Süper Lig tarihinin "en erken golü"nü atmıştır?
Bu akşam Kim Milyoner Olmak İster programında, yarışmacıya yöneltilen 50 bin ila 300 bin TL değerindeki soru büyük ilgi gördü. “Muhammet Demir, Eylül 2021'de oynanan bir maçın kaçıncı saniyesinde fileleri havalandırarak 1959'dan günümüze kadarki Süper Lig tarihinin "en erken golü"nü atmıştır?” sorusunun yanıtı merak ediliyor ve araştırmalar devam ediyor. İşte o sorunun cevabı:
04 Ekim 2024
Einstein, çalışmaları sonucunda hangisinin var olması gerektiğini bulmuş, ancak onun var olabileceğine inanmamıştır?
Bu akşam Kim Milyoner Olmak İster programında, yarışmacıya yöneltilen 50 bin ila 300 bin TL değerindeki soru büyük ilgi gördü. “Einstein, çalışmaları sonucunda hangisinin var olması gerektiğini bulmuş, ancak onun var olabileceğine inanmamıştır?” sorusunun yanıtı merak ediliyor ve araştırmalar devam ediyor. İşte o sorunun cevabı:
04 Ekim 2024
Berna Çelik PKK'lı bir terörist!
İzmir'de, terör örgütü PKK üyesi oldukları gerekçesiyle haklarında dava açılan eski HDP İzmir İl Başkanı Vedat Çınar Altan ve İl yöneticisi Berna Çelik'in yargılanmasına başlandı. Tanık B.A. Çelik'in PKK'nın kadın yapılanmasında faaliyetlerinin olduğunu anlatarak, "Cezaevlerinin ideolojik anlamda ders alınacak yerler olduğunu söylerdi, eğitimler verirdi, onlar da ben de vardım." dedi. Altan ve Çelik hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılmıştı.