TIMELINE

12 Ekim 2024
Yedek kulübesine hapsoldular! Süper Lig'in yıldızları formayı unuttu
Trendyol Süper Lig'de birçok dünya yıldızı forma giyiyor. Bu sezon ilk defa mücadele eden isimlerin bazıları takımlarının kadrosunda yer bulurken kimisi de yedek kulübesinden çıkamadı. Teknik direktör kararları, aynı mevkideki yıldız oyuncuların sayısı ve daha birçok neden bunda etkili oluyor. Peki, sezon başında Süper Lig'e gelip 4 büyüklerde düzenli oynamayan oyuncular hangisi?
12 Ekim 2024
Batı Trakya Türkleri ayaklandı!
Batı Trakya Türkleri, İskeçe'deki Çınar Camii'nde Yunanistan hükümeti tarafından atanmış müftüleri protesto etti. Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu yayımladığı açıklamda atanmış müftüleri camiden uzaklaştırdıkları söyledi.
12 Ekim 2024
2 ayrı suç örgtüne operasyon
Sakarya'da iki suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 2'si tutuklandı. Öte yandan şüphelilerin kredi çekemeyenlere faizle para verdiği, geri ödemeyenlerin de mallarını zorla aldığı belirlendi. Zanlıların ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 6 ruhsatsız tabanca, 1 tüfek, 111 fişek ve yağma suçuna konu malzemeler ele geçirilmişti.
12 Ekim 2024
ABD'den İran'a yaptırım
ABD Dışişleri Bakanlığı, İran’da petrol ticareti yapan 6 kuruluşa, İran'dan petrol ve petrokimya ürünleri sevkiyatına karıştıkları gerekçesiyle ise 10 kuruluşa yaptırım uyguladıklarını açıkladı.
12 Ekim 2024
Kişisel Verileri Koruma Kurulu Üyeliklerine seçim
Kişisel Verileri Koruma Kurulu’ndaki boş kalan 3 üyelik için yapılan seçim kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte o üyelerin isimleri...
12 Ekim 2024
Beyin yakan TDK sorusu!
ATV'nin her bölümüyle ilgi gören yarışması Kim Milyoner Olmak İster, yeni sezona Oktay Kaynarca ile başladı. Milyoner'in yayınlanan son bölümünde, Cemanur Yorulmaz isimli yarışmacı geceye damga vurdu. Karşısına çıkan 200 bin TL değerindeki TDK sorusunda risk almak istemeyerek yarışmadan çekildi. İşte Oktay Kaynarca'nın sunduğu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında geceye damga vuran o anlar ve yeni bölümden kareler...
12 Ekim 2024
Boeing'i kriz vurdu
ABD merkezli küresel havacılık şirketi Boeing'de büyük bir kriz patlak verdi. Boeing CEO'su Ortberg, "Önümüzdeki aylarda, toplam iş gücümüzün boyutunu yaklaşık yüzde 10 oranında azaltmayı planlıyoruz. Bu azaltmalar yöneticileri, müdürleri ve çalışanları kapsayacak" ifadesini kullandı.
11 Ekim 2024
Arda Güler'den övgü dolu sözler!
A Milli Futbol Takımı'nın Karadağ'ı 1-0 yenerek UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ikinci galibiyetini aldığı karşılaşmanın ardından Arda Güler paylaşımda bulunarak Samsun şehri ve tribünlere teşekkür ederek "Muhteşemdiniz" ifadelerini kullandı.
11 Ekim 2024
Karadağ maçı sonrası anlamlı mesaj!
A Milli Futbol Takımı'nın Uluslar B Ligi 4. Grup 3. maçında Karadağ'ı 1-0 yenerek zirvede yerini sağlamlaştırdığı mücadelenin ardından konuşan İrfan Can Kahveci, duygusal ifadeler kullanarak Türkiye'ye önemli mesajlar verirken zorlu randevuyu da değerlendirdi.
11 Ekim 2024
IMF'den Türkiye değerlendirmesi
Uluslararası Para Fonu (IMF), geçen yıl boyunca ekonomi politikalarında yaşanan kararlı değişimin Türkiye'nin genel politika duruşunu sıkılaştırdığını ifade ederek, enflasyonun daha da düşeceğini belirtti. Açıklamada, "Yetkililerin kademeli politika ayarlaması çerçevesinde enflasyonun daha da düşmesi bekleniyor" ifadesi kullanıldı. Öte yandan Türkiye ekonomisi ile ilgili büyüme tahmini dikkat çekti.