TIMELINE

17 Ekim 2024
Liam Payne hayatını kaybetti!
One Direction grubunun eski üyelerinden 31 yaşındaki Liam Payne, Arjantin'de kaldığı otelin balkonundan düşerek 31 yaşında hayatını kaybetti.
17 Ekim 2024
Amazon'da 'Filistin' krizi
E-ticaret platformu Amazon'da çalışan üst düzey yönetici Ruba Borno'nun taktığı Filistin haritalı kolye, soykırım destekçilerinin adeta kudurttu. Soykırım destekçileri boykot kampanyası başlatırken, şirket videoyu kaldırdığını açıkladı.
17 Ekim 2024
ABD'de başkanlık yarışı kızıştı!
ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri için gerçekleştirilen ülke genelindeki anketlerde Kamala Harris, 1,7 puan önde bulunuyor. Ancak seçimin kaderini belirleyecek kritik 7 eyalette Donald Trump oyunu artırdı.
16 Ekim 2024
Ambargo sonrası çılgına döndüler!
Macron ve katil Netanyahu arasındaki Lübnan gerginliği artarken, şimdi de işgalci İsrail ile Fransa arasında silah fuarı krizi patlak verdi. İsrailli firmaların Fransa'da düzenlenecek Uluslararası Deniz Savunma Fuarı EURONAVAL'a katılımının yasaklanmasının ardından, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Fransa'nın kararının "İsrail'in düşmanlarına yardım ettiğini" öne sürdü.
16 Ekim 2024
Meteoroloji’den 5 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı | 17-18 Ekim Hava Durumu Raporu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 ve 18 Ekim tarihlerinde 5 il için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada vatandaşların sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmaları istendi. İşte 17-18 Ekim hava durumu raporu...
16 Ekim 2024
İsrail hedef alıyor: UNIFIL çekilmiyor!
Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL), İsrail ordusunun bir kez daha "mevzilerine doğrudan ve kasıtlı ateş açtığını" duyurdu. İsrail'in saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulunan UNIFIL Sözcüsü Andrea Tenenti, zorluklara rağmen görev yerlerinden ayrılmayacaklarını, barış gücü birliklerinin "İsrail'in doğrudan ve kasıtlı saldırılarına maruz kalmalarına rağmen" bulundukları mevkileri terk etmeyeceğini açıkladı. İsrail'in hem Gazze'de hemde Lübnan'da yasaklı beyaz fosfor bombası kullandığını ifade etti. Öte yandan UNIFIL'e katkı veren Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin savunma bakanları, İsrail saldırısı altında bulunan Lübnan'daki durumdan endişe duyduklarını belirterek, UNIFIL üslerini vuran, misyonda görevli askerlerin güvenliğini riske atan saldırıları şiddetle kınadı.
16 Ekim 2024
1 taşla 3 kuş: Faturayı da düşürüyor
Evde kullanılan basit bir yöntemle çamaşırlar yumuşacık olurken, çamaşır makinesi de tertemiz kalıyor. Üstelik bu pratik çözüm, enerji tasarrufu sağlayarak faturaların da düşmesine katkı sağlıyor. İşte, son dönemde pek çok kişinin tercih ettiği bu çok yönlü yöntem hakkında merak edilen detaylar...
16 Ekim 2024
İşte vergi yüzsüzleri!
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, vergi yükümlülüklerini yerine getirmeyen kişi ve şirketlerin yer aldığı "vergi yüzsüzleri" listesi açıklandı. Listede, 5 milyon TL'nin üzerinde borcu bulunan 57 firma ve bireysel isim bulunuyor. İşte detaylar...
16 Ekim 2024
Terör destekçisi Lafarge yargılanacak!
Fransız çimento devi Lafarge ve şirketin 4 eski yöneticisinin Suriye'deki faaliyetleri kapsamında terör örgütünü finanse ettikleri gerekçesiyle yargılanacakları bildirildi. Lafarge ve 4 eski yöneticisi Paris Temyiz Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Sherpa ve ECCHR, 8 yıldır devam eden soruşturmanın ardından aşılan bu yeni eşiği memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Fransız basınında yer alan iddialara göre, duruşmanın 4 Kasım ile 9 Aralık 2025 arasında yapılması planlanıyor.
16 Ekim 2024
Bakan Fidan, Guterres ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonda görüştü. Görüşmede Lübnan ve Ukrayna'daki son durum değerlendirildi.